Home Bach in Context

Bach in Context


at.jpg
Bach in Context presenteert vijfde cd-boek Actus Tragicus

 
Maandag 1 december verschijnt Actus Tragicus, het vijfde cd-boek van Bach in Context, het samenwerkingsverband van Musica Amphion en Gesualdo Consort Amsterdam. Het barokorkest van Pieter-Jan Belder en het madrigaalensemble van basbariton Harry van der Kamp hebben enkele jaren geleden de handen ineen geslagen voor dit prestigieuze meerjarenproject dat tenminste tot 2019 zal doorlopen. Doelstelling is om het prachtige cantate-repertoire van Bach op te nemen en uit te voeren in zijn oorspronkelijke context.
 
Actus Tragicus handelt over lijden, sterven en verdriet. In de achttiende eeuw werd de mensheid vaak al vroeg in het leven met verlies van dierbaren geconfronteerd. Bach zelf verloor als kind beide ouders en later ook zijn eerste vrouw en tien van zijn eenentwintig kinderen. De werken op Actus Tragicus vertolken de gevoelens van verdriet en bieden ook troost.
 

5cd jubileumcadeau
Ter gelegenheid van de release van dit vijfde cd-boek verschijnt ook het Bach in Context 5cd jubileumcadeau: alle vijf de Bach in Context cd-boeken in één cadeauverpakking voor een tijdelijke actieprijs van € 99,00.
 

Etcetera Records
Zowel het cd-boek Actus Tragicus als het 5cd jubileumcadeau worden uitgebracht door Etcetera Records en kunnen worden besteld via deze link. Tevens verkrijgbaar bij de betere cd-speciaalzaak.


ongehoord authenthiek

 
Bach in Context is een meerjarig project van Musica Amphion en het Gesualdo Consort Amsterdam. Tijdens ieder project worden cantates motetten en orgelwerken van Bach in een muzikaal-liturgische context geplaatst. Daartoe stellen Musica Amphion en het Gesualdo Consort Amsterdam een programma samen, dat een samenhang laat horen die berust op muzikale verbanden uit de kerkdiensten waar deze muziek ooit voor het eerst klonk.

De programma's kunt u beluisteren tijdens de concerten en daarnaast worden de programma's opgenomen en uitgebracht in de vorm van luxueuze CD-boeken.

Door het cd-boek en kaarten voor de concerten te kopen steunt u het project, zodat we nog vele programma's kunnen maken.

 
 
 

Zoeken


 

Laatste nieuws